Val av utomhusfärg

Är du kanske i full gång med att fräscha upp ditt boende utvändigt? Då finns några bra aspekter att ha i åtanke när det är dags att välja färg att måla med. Det är inte alltid lätt att leta sig igenom denna djungel av olika färgval och tillverkare som finns idag. Därför kommer här några tips till dig som känner att det är dags att måla om!

Om det gäller exempelvis ditt staket som inhägnar ditt boende är det extremt viktigt att behandla detta på rätt sätt. Om staketet är av trä måste du vara extra hänsynsfull då trä är ett levande material som kräver mycket och rätt behandling för att materialet ska hålla länge. Ha detta i åtanke när du väljer färg och slarva inte - då finns risken att staketet ruttnar och spricker.

Du bör först olja staketet med exempelvis grundolja från Alcro som ger ett bra grundskydd. Sedan ska du grunda staketet med en grundfärg för fönster för ytterligare ett skyddande lager. Efter detta är det dags för det sista lagret av täckfärg som även den kan vara en fönsterfärg. Tillsammans gör dessa tre lager av olika behandlingar att ditt staket får en bra hållbarhet och skydd mot mögel, fukt och annat.